Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Λευκίμμη Έβρου, όπου αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία, στις Φυτίες Αιτωλοακαρνανίας, σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Ιωάννινα, Πάτρα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι την Πέμπτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Έβρος:Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δρύες, πεύκα και γεωργικές εκτάσεις έχει αποτεφρώσει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα μαίνεται στην περιοχή Λευκίμης Έβρου.Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 47 οχήματα από ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και τη συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων καναντέρ και δυο ελικοπτέρων, δίνουν με αμείωτη ένταση μάχη για την κατάσβεσή της. Στις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανήματα της περιφέρειας, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, οι δήμοι, το δασαρχείο και κάτοικοι της περιοχής.Εν τω μεταξύ στην αστυνομία κρατείται ένας αγρότης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
Πάτρα:Φωτιά εκδηλώθηκε χθες τη νύχτα σε δύσβατη δασική περιοχή του Ομπλού Αχαΐας η οποία συνεχίζει να καίει και σήμερα.Παρά την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών να την θέσουν υπό έλεγχο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν βοήθησαν, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί. Στο πλευρό των πυροσβεστών συνδράμουν και οι κάτοικοι της περιοχής Ομπλού Κρήνης, προκειμένου το πύρινο μέτωπο να μην πλησιάσει τις κατοικίες.
Σήμερα στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων με 15 άτομα και ένα ελικόπτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίστε την δικιά σας επιχείρηση ΕΔΩ
Επικοινωνίστε μαζί μου
e-m@il: kostasgate7arta@hotmail.com