Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Υψηλός κίνδυνος σήμερα για φωτιά στην Άρτα

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων στους πρόποδες της Πάρνηθας, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα ανάμεσα στα σπίτια στην Άνω Γλυφάδα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οκτώ οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου, όπου η φωτιά μαίνεται για τρίτη μέρα. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Δήμος Μεσολογγίου όπου σε εξέλιξη είναι η φωτιά σε Ευηνοχόρι και Άγιο Θωμά. Φωτιές έχουμε επίσης σε Κοιλιώμενο Ζακύνθου, Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας, Νεγράδες Ιωαννίνων και Στάνο Αμφιλοχίας. Υπό μερικό έλεγχο Βόνιτσα και Πάτρα.
Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία, μετά από αίτημα της πυροσβεστικής για τη διάθεση έξι αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης. Σήμερα, Παρασκευή αναμένονται από Ισπανία και Γαλλία.
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Έβρο, και τα νησιά του Αιγαίου προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίστε την δικιά σας επιχείρηση ΕΔΩ
Επικοινωνίστε μαζί μου
e-m@il: kostasgate7arta@hotmail.com