Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρόφρενο τραβούν και πάλι τα ΤΑΧΙ

Χειρόφρενο τραβούν οι ιδιοκτήτες ταξί από τις 5 το πρωί σήμερα έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου τους. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. συμμετέχει και το Σωματείο Αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ Άρτας. Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Σωματείου Φώτη Κέφη και τον Γραμματέα Κων/νο Κακοσίμο αναφέρονται τα εξής: «Μετά την δημοσιοποίηση, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, του σχεδίου νόμου για τον κλάδο των Ε.Δ.Χ. (ταξί) από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κο Γ. Ραγκούση και το Σωματείο Αυτ/των Ταξί Άρτας αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) για την Πέμπτη 08 – 09 – 2011 και αρχίζει στις 05:00 π.μ. και θα λήξει στις 05:00 π.μ. της Παρασκευής 09 – 09 - 2011.
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στο σχέδιο νόμου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κου Γ. Ραγκούση διότι:
Δεν έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση και διάλογο με τον κλάδο των Ε.Δ.Χ. (ταξί) παρά το ότι και ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κος Γ. Παπανδρέου από την Άρτα επισήμανε την αρχή ενός διαλόγου χωρίς προκαταλήψεις.
Οι κανόνες και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου είναι αποκλειστικά και μόνον οικονομικοί και παραδίδουν την επιβατική μεταφορά με Ε.Δ.Χ. (ταξί) στις κεφαλαιουχικές εταιρείες αφανίζοντας στην κυριολεξία τον αυτοαπασχολούμενο αυτ/στη.
Δεν συμπεριέλαβε καμία από τις απόψεις του κλάδου των Ε.Δ.Χ. (ταξί) παρ’ όλο που τις είχαμε καταθέσει από 13/7.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική Γ.Σ. των μελών του Σωματείου Αυτ/των Ταξί Άρτας στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου « ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ».
Επίσης το Σάββατο 10 – 09 – 2011 θα πραγματοποιηθεί εκ νέου 24ωρη Πανελλαδική απεργία όπου σε κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) στην Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν όλα τα Σωματεία της χώρας με τα μέλη τους.
Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας , του επιβατικού κοινού και τους γνωστοποιούμε ότι κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης και στα τηλ.: 2681078332 & 2681078333 (ΡΑΔΙΟ – ΤΑΞΙ) θα υπάρχει προσωπικό που θα αναθέτει κλήσεις σε αυτοκίνητα επιφυλακής για τα έκτακτα περιστατικά που χρίζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας καθώς και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίστε την δικιά σας επιχείρηση ΕΔΩ
Επικοινωνίστε μαζί μου
e-m@il: kostasgate7arta@hotmail.com