Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πόλη της Άρτας από 10/12/11-7/1/12

Τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο κέντρο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης ανέφερε: «Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, και μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής κρίσης, θέλουμε να δώσουμε μια όαση ελπίδας και μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και τόνωση του ηθικού των συνδημοτών μας, δημιουργώντας για πρώτη φορά στο Δήμο μας το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο κέντρο της πόλης μας.
Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουν οι Χριστουγεννιάτικες φιγούρες του πνεύματος των Χριστουγέννων και του νέου έτους μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια της παιδικής ηλικίας, με ένα μείγμα παιχνιδιών και δρώμενων.
Παράλληλα σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο καλέσαμε τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και Χριστουγεννιάτικων ειδών να συμμετέχουν σε αυτό, προσφέροντας είδη με πολύ χαμηλές τιμές, εναρμονισμένες στην όλη προσπάθεια. Επίσης θα γίνει φωτεινή διακόσμηση της πόλης στα κεντρικά σημεία λόγω των ελάχιστων οικονομικών που διαθέτουμε.
Ο στόχος μας είναι διττός.
Πρώτον δίνουμε στους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας την χαρά και την αισιοδοξία των εορτών και παράλληλα δίνουμε έναν ξεχωριστό τόνο στο Νομό αλλά και στην γύρω περιοχή, φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός με το χρόνο και δεύτερον την προσπάθεια αναθέρμανσης της εμπορικής κίνησης.
Για την επίτευξη της παραπάνω πρότασης απαιτείται συνδρομή όλων μας με κάθε πρόσφορο μέσο, από μεριάς του Δήμου μας προτείνω να παραχωρηθεί στους τοπικούς εμπόρους και τοπικούς παραγωγούς με είδη δώρων, παραδοσιακών γλυκισμάτων, ζαχαρώδη κτλ, δωρεάν χώρος και το ηλεκτρικό ρεύμα ως κίνητρο συμμετοχής.
Η διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού προτείνω να είναι όλη την διάρκεια των εορτών, δηλαδή από 10/12/2011 έως 7/1/2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίστε την δικιά σας επιχείρηση ΕΔΩ
Επικοινωνίστε μαζί μου
e-m@il: kostasgate7arta@hotmail.com