Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Η νέα Α’ Λυκείου»

«Η νέα Α’ Λυκείου» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νομού Άρτας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Σκουφάς». Ομιλητής ήταν ο Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε το πλαίσιο των αλλαγών στο «Νέο Λύκειο», οι οποίες εφαρμόστηκαν ή πρόκειται να εφαρμοστούν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στον ομιλητή, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναγκαιότητα διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης. Ο κ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε όλο το Δ.Σ. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νομού Άρτας κ. Κολιούλη για την άψογη φιλοξενία και για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι «η ΟΕΦΕ και οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός φορέας έχει την υποχρέωση να ενημερώνει γονείς, παιδιά και συναδέλφους σ’ ότι αφορά τα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, σ’ ένα περιβάλλον και οικονομικά ευμετάβλητο αλλά και εκπαιδευτικά πάρα πολύ αόριστο και ακαθόριστο».

Η Α’ Λυκείου είναι πλήρως μια τάξη γενικής παιδείας και λειτουργεί ως τάξη-«γέφυρα» ανάμεσα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Αποτελεί προγεφύρωμα για την ομαλή ένταξη των παιδιών στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Η Β’ και Γ’ Λυκείου παρέχει προοδευτικά περισσότερο εμβάθυνση και εξειδίκευση. Η Β’ Λυκείου θεωρείται ως η πιο σημαντική για την πορεία του μαθητή μέσα στο Νέο Λύκειο καθώς έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με το καινούργιο σύστημα. Οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν κατεύθυνση στη Β’ Λυκείου, για την οποία ο κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Η Β’ Λυκείου, έτσι όπως διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό σύστημα, θα είναι μια ουσιαστική τάξη επιλογής, όχι πια κατεύθυνσης αλλά και τους μέλλοντος της ζωής τους σ’ ότι αφορά τον επαγγελματικό τους αυτοπροσδιορισμό. Βέβαια θα μου πείτε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς ένα παιδί 16-17 χρονών να αυτοπροσδιορίζεται, αλλά σ’ οποιαδήποτε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα αυτό συμβαίνει, γιατί όχι και σε μας; Άλλωστε υπάρχουν πολλά εργαλεία, υπάρχουν πάρα πολλές πηγές πληροφόρησης από τα οποία μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται να πάρει πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νομού Άρτας Δημήτρης Κολιούλης ο οποίος ανέφερε ότι μέσα στο γενικό κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας για το μέλλον, προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα της ενημέρωσης για τις προγραμματισμένες αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. «Ο σύλλογός μας αφουγκραζόμενος τις απορίες και τα ερωτήματα που αφορούν στην εφαρμογή των αλλαγών για τη φετινή Α’ Λυκείου, οργανώνει τη σημερινή εκδήλωση, επιδιώκοντας να διαμορφώσουμε μία κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τα νέα δεδομένα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίστε την δικιά σας επιχείρηση ΕΔΩ
Επικοινωνίστε μαζί μου
e-m@il: kostasgate7arta@hotmail.com